website over journalistiek

Persberichten

Amsterdamse HR tech start-up TruQu verwelkomt groei specialist Quintin Schevernels tot haar Advisory Board.

Amsterdam. Start-up TruQu die zich richt op bedrijven die af willen van de jaarlijkse beoordelingsgesprekken en die medewerkers sneller en makkelijker willen laten leren, heeft om haar groei verder vorm te geven een Advisory Board neergezet waar Quintin Schevernels als eerste deel van zal uitmaken. Het bedrijf maakt momenteel een enorme groei door. Vanuit de Advisory Board zal Quintin intensief betrokken zijn bij de verdere (internationale) uitbouw van het bedrijf. Quintin heeft niet alleen veel ervaring met het laten groeien van startups maar ook zeer specifieke ervaring binnen het HRtech domein waar TruQu actief in is (o.a. bij Randstad Uitzendbureau en VNU Media)

Over de hele wereld herbezinnen grote bedrijven zich op de manier waarop ze met beoordelen en continue feedback omgaan (zie onder). Een nieuwe generatie en nieuwe manier van werken maken ook dat de hele beoordeling-cyclus opnieuw wordt ontworpen (met behulp van technology). TruQu is hier reeds 4,5 jaar mee bezig. Haar omzet en klanten groeien momenteel met 250%. Internationaal dienen zich ook de eerste grote klanten aan. Het bedrijf staat aan de vooravond van enorme groei en is op diverse vlakken druk doende zich hier voor klaar te maken.

Co-founder van TruQu Bart Kollau zegt over de betrokkenheid van Quintin: ”Om wereldwijd tot de beste Feedback software en apps te behoren is niet alleen groeikapitaal nodig maar ook strategische kennis en ervaring. Quintin heeft eerder aangetoond op diverse vlakken hier een bijdrage aan te kunnen leveren. Quintin vult aan “Bedrijven zijn meer en meer bezig hun HR opnieuw te ontwerpen. Performance management speelt daarin een cruciale rol en TruQu kan daarin met haar technology een zeer onderscheidende rol spelen”.

----------------------Einde PERSBERICHT --------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Note voor de redactie, niet bestemd voor publicatie: voor meer informatie kunt u contact opnemen met Bart Kollau (co-founder van TruQu): 06-26330887

Over TruQu
TruQu is opgericht in 2012 door Eelco Veltenaar en Bart Kollau. TruQu richt zich op bedrijven die af willen van de jaarlijkse beoordelingsgesprekken en die medewerkers sneller en leuker willen laten leren en ontwikkelen middels Feedback. De vraag naar feedback oplossingen is binnen de HR wereld sterk groeiende. De TruQu software en app worden inmiddels gebruikt door organisaties als Rabobank, Aegon, Sogeti, Elsevier en Mirabeau. TruQu is een van de snelst groeiende HRtech bedrijven van Nederland en is sinds begin september gevestigd in de nieuw geopende HRTech & Learn-toren van B Amsterdam

Over Quintin
Quintin Schevernels (1971) was o.a. COO bij VNU Media (o.a. uitgever van Intermediair) en CEO van AR startup Layar. De afgelopen jaren is hij een van de actiefste informal investors van Nederland en is hij betrokken bij tientallen startups. Daarnaast is hij lid van de RvC van VONQ en co-founder van YEARN. Bovendien schreef hij in 2015 het management boek Suits & Hoodies en is hij veelgevraagd spreker over startups en innovatie.

Noot
(Washingtonpost:https://www.washingtonpost.com/business/economy/more-us-companies-moving-away-from-traditional-performance-reviews/2015/08/17/d4e716d0-4508-11e5-846d-02792f854297_story.html)