website over journalistiek

Persberichten

Dag naar de sauna kan vaak bijna tot helft goedkoper

Onderzoek: Nederlanders laten vaak korting op dagje sauna liggen


Arnhem, 20 november 2018 - Uit onderzoek van vergelijkingssite www.shopadvies.nl blijkt dat Nederlandse saunagangers vaak geen gebruik maken van de mogelijkheden om online korting te krijgen op een dag sauna bij een wellnessresort. Hierdoor laten 1,1 miljoen Nederlanders de kans liggen om tientallen euro’s te besparen op een saunabezoek.

In het onderzoek onder ruim 5000 wellness liefhebbers is gebleken dat slechts 35% gebruik maakt van aanbiedingen op kortingssites.

De meest genoemde redenen die de overige 65% saunagangers geven om geen gebruik te maken van online kortingsacties zijn:

1. Onwetendheid over online kortingen;
2. Geen tijd en zin om op internet prijzen te vergelijken;
3. Voorkeur om pas een entreekaart te kopen bij aankomst aan de kassa.

Hoogte van besparing op sauna bezoek

Vergelijkingssite shopadvies.nl heeft de data van honderden sauna aanbiedingen van diverse aanbieders geanalyseerd.

Bij deze acties wordt er naast korting op entree ook vaak korting gegeven op eten, drinken, massages en behandelingen. De totale gemiddelde besteding van een saunabezoeker is € 63,-. Met korting kan dit terug gebracht worden naar € 38,-. Een gemiddelde besparing van € 25,-, oftewel 40%.

Daarnaast werken steeds meer sauna’s met variabele prijzen, afhankelijk van tijd en dagen dat mensen een sauna bezoeken.

Het onderzoek is gehouden onder 5000 respondenten op een online onderzoek en analyses van 200 sauna aanbiedingen van september tot en met november 2018 door shopadvies.nl.

Noot voor de redactie, niet voor publicatie:

Over shopadvies.nl

Op shopadvies.nl worden Nederlanders geholpen met het ontdekken, vergelijken en besparen op producten en diensten. Experts verzamelen informatie, reviews en aanbiedingen zodat consumenten de beste keuze kunnen maken. Maandelijks ontvangen ruim 50.000 Nederlanders gratis online advies.

Voor meer informatie over het onderzoek en dit bericht:

Kasper de Wijs, eigenaar shopadvies.nl
kasper@shopadvies.nl
085 060 60 60

Bijlagen: