Grootste flipperevenement van Europa in Zwolle

Flipperen populairder dan ooit

Meer dan 200 flipperkasten staan er in het weekend van 9 en 10 november opgesteld in de IJsselhallen in Zwolle voor het Dutch Pinball Open. Er zijn wedstrijden, seminars maar vooral ook heel veel flipperkasten voor iedereen vrij te bespelen.
De ouderwetse flipperkast maakt een heuse comeback. In de jaren zeventig en tachtig stond er in elk café en op elke camping wel ééntje, maar langzaam verdween de pinball machine uit de horeca en het openbare leven. Maar flipperen is populairder dan ooit. Dankzij verschillende apps heeft een nieuwe generatie het flipperen ontdekt en in arcadehallen en kroegen zie je de flipperkast weer terugkomen. Wereldwijd zijn er momenteel vijf fabrikanten actief die nieuwe machines als Willy Wonka, Deadpool en Iron Maiden produceren. Deze zullen voor iedereen vrij te bespelen zijn.

Tijdens het Dutch Pinball Open zullen meer dan 250 spelers de strijd met elkaar aangaan. Uit de hele wereld worden er spelers ingevlogen om te kijken wie zich de beste flipperaar van Nederland mag noemen. Namens Nederland zullen de Europees Kampioen Heleen de Haan en de voormalig wereldkampioen Albert Nomden achter de kasten plaatsnemen. Daarnaast komen er spelers uit België, Zweden, Zwitserland, Duitsland, Frankrijk, Italië en Amerika.

Tevens zullen er een aantal bijzondere machines te bespelen zijn. Van de klassieker The Addams Family (de bestverkochte flipperkast ooit) tot Jurassic Park: één van de meest recente kasten, met bewegende dinosaurussen!

Het Dutch Pinball Open wordt georganiseerd door de Nederlandse Flipper Vereniging, die met 1500 leden de grootste flippervereniging ter wereld is.

Voor meer informatie en toegangsprijzen: dpo.nfvpinball.nl


Noot voor de pers, niet voor publicatie:
Meer informatie of gratis high res fotomateriaal kunt u zich wenden tot Jim Jansen, persvoorlichter van de NFV en auteur van het jubileumboek No Balls No Glory, 20 jaar Pinball in de polder.
06-120 966 94 of Jansen.jim@gmail.com

Bijlagen: