OUDSTE SLIJPERIJ VIERT 225 JARIG JUBILEUM

Messen en scharen slijperij de Hollandse SlijpService viert dit jaar zijn 225 jarig bestaan.
Zes generaties lang, sinds 1795 is de slijperij doorgegeven van vader op zoon. Door onderscheidende kwaliteit en eerlijk advies te geven aan de klanten heeft de slijperij van fam Passieux een grote naamsbekendheid gegeven in Zeeland en later ver daar buiten.
Het begon met een slijpkruiwagen in Noord Beveland en Zuid Beveland die het straatbeeld bepaalde. Alle dorpen rond Goes werden te voet afgelegd en later met het pontje vanuit het Goese Sas naar het eiland Tholen. De eerste slijpauto een T-Ford werd in 1925 aangeschaft en later overgestapt op de Citroen HY. Momenteel rijden er vijf mobiele slijpauto’s door Nederland om de messen en scharen te slijpen voor bedrijven, industrie en instellingen. Particulieren kunnen de botte messen en scharen inleveren bij meer dan 60 winkels die fungeren als slijpservice afgeefpunt.
Het 225 jarig jubileum word gevierd bij de slijpservice afgeef punten met een messen slijpactie.
De huidige klanten komen tegenwoordig niet alleen uit Nederland maar zelfs uit meerdere EU landen, die het slijpwerk opsturen naar de vaste slijperij in Heinkenszand. Van top koks met Michelin sterren en diverse modehuizen weten de weg naar de Hollandse SlijpService te vinden.


Bijlagen: