Veilig terug naar het werk

Veilig werken op kantoor
Corona heeft het werken op kantoor flink op zijn kop gezet en thuiswerken is de norm geworden. Contact met collega's wordt erg gemist. Maar, hoe kunnen we weer veilig op de zaak werken?

Werkgevers doen er alles aan om een veilige werkplek voor haar personeel te creëren. Anderhalve meter afstand houden is daarbij cruciaal. Om werkgevers daarbij te helpen ontwikkelde Softwareontwikkelaar Capteur een tool die het mogelijk maakt een werkplek op kantoor te reserveren. Hierbij hoort ook een badge die signaleert wanneer je binnen anderhalve meter afstand van elkaar komt.

Sociale cohesie
Via een webcam communiceer je een stuk minder persoonlijk. Wanneer we op kantoor zijn maken we meer tijd voor elkaar en is met name de non-verbale communicatie essentieel.

Voldoende afstand
We leven in een nieuwe samenleving waarbij we rekening moeten houden met anderhalve meter afstand. Het kan soms lastig zijn je hieraan te houden. De badge geeft een signaal als medewerkers binnen anderhalve meter afstand van elkaar komen. Een duidelijk signaal dat er voor zorgt dat medewerkers zich aan deze afstand houden.

Werkplek reserveren
Veel werkplekken worden opnieuw ingericht om de anderhalve meter op kantoor te garanderen. Dit komt in de meeste gevallen neer op minder plekken. Dat is jammer, maar begrijpelijk. Het gaat om de veiligheid van het personeel. Medewerkers moeten zonder angst kunnen werken. Via onze tool kun je een vrije werkplek reserveren. Efficiënt, eenvoudig en overzichtelijk.

Contactonderzoek
In geval van een corona-besmetting binnen uw bedrijf kan de tool worden ingezet voor contactonderzoek. Alleen medewerkers die de voorgaande twee weken in contact zijn geweest met een besmet persoon, krijgen een bericht. Zo kunt u effectief de medewerkers benaderen die daadwerkelijk in contact zijn geweest met een drager van het coronavirus.
*******************************************************************************************************
Noot voor de redactie: voor meer informatie kunt u contact opnemen met Dwayne Bartels, Commercieel manager/Programmeur, tel. +316 8316 5116


Bijlagen: