Neem plaats aan de (virtuele) 'vredestafel' #TOP

Beste Redactie(s)

Ik ben gespecialiseerd in het ontwerpen van meubilair en ontwikkelen van nieuwe (pop-up) evenementen concepten. Deze combinatie bracht mij tot het idee een Table Of Peace te bouwen waarmee iedereen zijn stem voor democratie, vrede & 'joy' op een zeer eenvoudige manier kan laat zien. Door vervelende familie omstandigheden en daaroverheen (lockdown) corona was ik genoodzaakt dit project, het bouwen van een echte vredestafel, te staken. Maar zie, nood breekt wetten en ben ik de tafel vanaf vorige maand virtueel op www.facebook.com/tableofpeace aan het bouwen.

Hieronder een korte uiteenzetting van hoe het werkt.

#TOP, de afkorting van Table Of Peace, geeft iedereen die voor voor - democratie, vrede en 'joy' is - een zichtbare stem. Dat kan iedereen eenvoudig doen door naar de #TOP Facebookpagina te gaan en deze te liken/volgen. Zie https://www.facebook.com/tableofpeace. En natuurlijk het liefst direct te delen zodat #TOP viraal kan gaan, meer is het niet!

#TOP brengt wekelijks een overzicht van alle volgers/stemmen per land uit. Heeft een land meer dan 2500 volgers/votes, dan brengt #TOP de tafel ook virtueel in beeld (Zie filmpje). Dat is afgelopen weekend bijvoorbeeld in Egypte gebeurd, waar #TOP inmiddels meer dan 2500 volgers/stemmen heeft bereikt. Nederland blijft nog een beetje achterwegen.

De tafel groeit in de virtuele wereld met 40 centimeter per volger/per vote en kan overigens in een latere fase ook in de echte wereld worden gebouwd. Inmiddels zitten ik over de 7000 seats/volgers en weten onder andere India, Hong Kong, Irak, , Saoedi-Arabië, Syrië, Libanon, Wit-Rusland, Thailand Polen en vele andere landen waar democratie niet van vanzelfsprekend is #TOP te vinden. (zie overzicht op #TOP Facebookpagina).

Als #Top meer aandacht krijgt denk ik dat we met zijn allen uiteindelijk de langste (virtuele) vredestafel kunnen bouwen. Voor elk land, vanuit elke stad. Iedereen is toch voor vrede, democratie en plezier?

Maar #TOP is er vooral voor mensen uit landen die #TOP kunnen inzetten om hun stem voor Democracy, freedom & Joy zichtbaar te maken. Denk aan mensen uit oorlog en conflict gebieden of landen waar mensenrechten en democratie niet vanzelf sprekend is. Geloof me, mijn lijst van volgers is indrukwekkend. Veel hoogopgeleiden, gesluierde vrouwen, militairen etc. Volgens mij velen met een verhaal.

Het zou fantastisch zijn als uw redactie #TOP onder de aandacht kan brengen, dat zou top zijn!

Vriendelijke groeten,
Bas

#D ( #D nog een ander concept van me dat ligt te wachten omdat ik dyslectisch ben ; )

P.s. Mochten er afbeeldingen nodig zijn dan hoor ik dit graag.Bijlagen: