Revolutionaire stoppen-met-roken innovatie Acetium nu beschikbaar in Nederland

Silvolde – MML-Medical brengt vanaf 1 september het stoppen met roken hulpmiddel Acetium® op de Nederlandse markt. Acetium® is een nieuw innovatief hulpmiddel om te stoppen met roken, vrij van nicotine en vrij van bijwerkingen. Acetium® zuigtabletten bevatten als werkzame bestanddeel het natuurlijke aminozuur L-cysteïne. De werking van de Acetium® zuigtablet is in twee grote studies onderzocht. Stap voor stap verlaagt het verlangen naar een volgende sigaret. De kans om daadwerkelijk te stoppen met roken is met behulp van Acetium 50% groter dan stoppen zonder hulpmiddel.

Het aangrijpingspunt van Acetium is uniek en nieuw voor Nederland. De werking van Acetium richt zich op acetaldehyde afkomstig uit tabaksrook. Acetaldehyde is een schadelijke stof, die via de rook in het speeksel oplost en vervolgens via de bloedbaan de hersenen bereikt. Daar versterkt acetaldehyde de verslavende effecten van nicotine. Door te zuigen op de Acetium zuigtabletten tijdens het roken komt langzaam L-cysteïne vrij uit de tablet in de mond. L-cysteïne bindt de meeste acetaldehyde uit speeksel en maakt het onwerkzaam. Hierdoor kan minder acetaldehyde de hersenen bereiken en verandert uiteindelijk de smaak van de sigaretten. Het plezier van het roken neemt geleidelijk af en wordt het voor een roker gemakkelijker om te stoppen.

Algemeen directeur van MML-Medical Sjoerd Löwenthal, apotheker: “Motivatie is zeer belangrijk bij het stoppen met roken. Toch is het met alléén motivatie lang niet altijd mogelijk om te stoppen. Een hulpmiddel die de stopkans vergroot kan dan uitkomst bieden. Het is daarom belangrijk om innovatieve producten te vinden en aan te bieden die gemotiveerde stoppers kunnen helpen. Door Acetium in Nederland te introduceren is er een nieuw hulpmiddel beschikbaar om de succeskans voor het stoppen met roken te vergroten. Met Acetium kan de stopper stap voor stap op weg naar een rookvrij en daardoor gezonder leven.”

Wilt u meer informatie? Kijk op www.acetium.nl

-------------------------------------EINDE PERSBERICHT---------------------------------

Noot voor de redactie, niet voor publicatie: voor meer informatie kunt u contact opnemen met MML-Medical 0315-642645


Bijlagen: