Afscheid nemen bij leven

AFSCHEID NEMEN BIJ LEVEN.


Bausch&Schultz, uitvaartondernemers in de regio Haarlem en Gooi & Vechtstreek, introduceren de bijzondere dienstverlening: Afscheid bij leven. B&S wil familie en vrienden in staat stellen om afscheid te nemen van hun dierbare terwijl ze elkaar nog in de ogen kunnen kijken.
"Iedereen heeft weleens tijdens een begrafenis of crematie gedacht: had zij dit maar bij leven gehoord. Of: hij had moeten zien hoeveel mensen er om hem gaven,” zegt Ernestine Schultz van Haegen. "Uit onderzoek blijkt dat goed afscheid nemen helpt bij de verwerking. Dus waarom niet zelf de regie daarover voeren?”
-------

SPEECHES AAN JOU, NIET OVER JOU

--------
Dit bracht B&S tot het initiatief om cliënten in staat te stellen afscheid te nemen bij leven. “Denk aan mensen die kanker of ALS hebben en weten dat ze dood gaan. Of mensen met een voltooid leven die bewust zelf afscheid willen nemen,” zegt mede-eigenaar Florien Bausch. “Er is toch niets mooiers dan dat vrienden en familie je nu rechtstreeks toespreken, in plaats van speeches houden óver jou, als je er niet meer bent.”

AFSCHEID BIJ LEVEN EEN ZEGEN

----------
De dood en ook doodgaan zelf, het wordt meer bespreekbaar, constateren de eigenaren van B&S. Steeds meer mensen nemen de regie over hun uitvaart in eigen hand. Ze overleggen zelf met ons wat ze willen qua sfeer, locatie, sprekers. Daar is dit idee uit voortgevloeid. Waarom zou je het jezelf niet gunnen erbij te zijn?
Afscheid nemen bij leven is een zegen voor de persoon zelf en nabestaanden.
-----------
Een uitvaart of afscheid bij leven is ook niet per definitie sober. "Als een ondernemer groots geleefd heeft en hij wil in de tuin lange tafels met Italiaans eten om hem heen, dan regelen we dat. Ook al kan hij zélf zijn bed niet meer uit.
Rond afscheid nemen is niets te gek. Als een jonge man komt te overlijden en hij wil zijn hele voetbalelftal en zijn vriendengroep erbij betrekken, dan regelen we de voetbalkantine. Afscheid bij leven, kan zo letterlijk een feest van herkenning zijn, waar gelachen en gehuild wordt.”
En uiteraard in Corona-tijd alles naar de voorschriften van het RIVM.
Bausch&Schultz uitvaarten - afscheid bij dood én leven
info@bausch-schultz.nl
Florien Bausch - Haarlem e.o. - 06 28 157 217
Ernestine Schultz van Haegen - Gooi en Vechtstreek - 06 40 15 33 33
www.bausch-schultz.nl


Bijlagen: