website over journalistiek

Persberichten

Live tekenen tijdens de finale Nederlands Kampioenschap Striptekenen

De finalisten van het NK Striptekenen 2017 zijn bekend. Tot 31 september konden alle kinderen van Nederland hun strips insturen en dit weekend zullen de 17 finalisten, verdeeld over drie leeftijdscategorieën live tekenen om de kampioenstitel.

Op zaterdag 14 oktober maakt om 15.00 uur een deskundige jury bestaande uit stripmakers Eric Heuvel (De ontdekking), Romano Molenaar (Storm) en Eric Hercules (Elsje) bekend wie zich de Kampioen Striptekenen 2017 mag noemen. Daaraan voorafgaand zullen de finalisten op Stripfestival Breda in het Chassé Theater van 11.00 tot 14.00 uur hun stripmakerskunsten laten zien. De bezoekers van Stripfestival Breda zien daar de jeugdige talenten battlen op papier met potloden, stiften en markers.

Het NK Striptekenen wordt voor de vijfde keer georganiseerd waarbij de finalisten strijden voor de titel ‘Kampioen striptekenen 2017’, een stripboekenpakket ter waarde van € 500,- en publicatie in Eppo Stripblad. Rob van Bavel, hoofdredacteur van Eppo over het NK Striptekenen: “Voor de Nederlandse stripwereld is het belangrijk om ook jonge mensen te enthousiasmeren voor het maken van strips. Het beeldverhaal is overal om ons heen en wij kijken graag door hun tekenbril naar hoe zij deze wereld zien.”

De finalisten zijn afkomstig uit heel Nederland. Van Groningen tot Nijmegen, van Hoorn tot Maastricht. Op de website www.nkstriptekenen.nl is alle informatie over het NK Striptekenen 2017 te vinden.

**************************************************************************************

Voor de redactie:

• Voor meer informatie en beeldmateriaal neemt u contact op met Stripfestival Breda / Willem Jan van Strien - 0162-461651 / info@nkstriptekenen.nl

• De finalisten zijn:

Categorie 9-11 jaar:
Djuni Haak uit Groningen
Sanne Nobel uit Nieuw-Beijerland
Annick van der Leek uit Capelle aan de IJssel
Tom van Vliet uit Nijmegen
Gideon Lakeman uit Hoorn
Misha Leigh-Valles uit Groningen

Categorie 12-14 jaar:
Bowen Smit uit Barendrecht
Anne Dircken uit Oudenbosch
Jackie Smit uit Bergen
Finn Rossen uit Malden
Jorik Halberstadt uit Heukelum
Zoë van Pruijssen uit Breda

Categorie 15-17 jaar:
Fee van Drunen uit Breda
Joris Klijn uit Capelle aan de IJssel
Juulke Essers uit Maastricht
Lieke Janssen uit Uithuizermeeden
Tom van Helvoort uit Leende

* Het NK Striptekenen wordt voor de vijfde keer georganiseerd en is een onderdeel van Stripfestival Breda dat dit jaar op 14 en 15 oktober gehouden wordt in het Chassé Theater in Breda. Stripfestival Breda is het grootste stripfestival in de Benelux en trekt jaarlijks meer dan 6000 bezoekers.
www.nkstriptekenen.nl
www.stripfestivalbreda.nl

* Eppo Stripblad verschijnt elke twee weken en staat boordevol met strips van eigen bodem zoals: Storm, Franka, Agent 327, Haas, Dirkjan, Sigmund en Elsje. In 2009 maakte het beroemde stripblad een comeback, nadat het in 1985 ter ziele was gegaan.
www.eppostripblad.nl


Bijlagen: