website over journalistiek

Persberichten

350 Flipperkasten naar Evoluon

In het weekend van 11 en 12 november viert de Nederlandse Flipper Vereniging (NFV) haar 25-jarig jubileum in het Evoluon in Eindhoven. Voor deze speciale gelegenheid worden maar liefst 350 flipperkasten naar Eindhoven gebracht, die het hele weekend te bespelen zullen zijn. Het is nog niet eerder in Nederland voorgekomen dat er zoveel machines op één locatie zijn opgesteld en voor dit weekend is het Evoluon ‘de grootste arcade van Europa’.

Ook vindt voor de 19e keer het Nederlands Kampioenschap Flipperen plaats en meer dan 250 spelers zullen de strijd met elkaar aangaan. Er komen spelers uit o.a. Duitsland, België, Frankrijk, Engeland, Zwitserland, Noorwegen en de Verenigde Staten. Speciale gast is Albert Nomden uit Muntendam die op 22 oktober jongstleden in Zweden het EK flipperen won.

Het flipperen maakt mondiaal gezien een heuse come back en Nederland kan worden beschouwd als een flippernatie bij uitstek. Momenteel produceren er 5 fabrikanten verschillende kasten, waaronder de Nederlandse firma Dutch Pinball, die in Eindhoven de machine The Big Lebowski TM Pinball zal tonen. Daarnaast is de NFV met 1400 leden de grootste flippervereniging ter wereld. Tevens opende vorig jaar in Rotterdam het Dutch Pinball Museum en sindsdien zijn er duizenden bezoekers geweest.
Voor meer informatie en toegangsprijzen: dpo.nfvpinball.nl


_________

Noot voor de pers, niet voor publicatie:

U bent van harte welkom op 11 en 12 november in Eindhoven en voor meer informatie kunt u zich wenden tot Jim Jansen, persvoorlichter van de NFV en auteur van het jubileumboek No Ballls No Glory, 20 jaar Pinball in de polder.

Rechtenvrije high res foto’s kunt u downloaden op nfvpinball.nl/pr

Meer informatie via 06-12096694 of Jansen.jim@gmail.com


Bijlagen: