website over journalistiek

Persberichten

“RVO NEDERLAND EN DE NEDERLANDSE AMBASSADE IN BANGKOK LATEN NEDERLANDSE MKB ONDERNEMERS IN DE STEEK.”

“RVO NEDERLAND EN DE NEDERLANDSE AMBASSADE IN BANGKOK LATEN NEDERLANDSE MKB ONDERNEMERS IN DE STEEK.”


“Ondernemers van (zeer) kleine en middelgrote Nederlandse bedrijven die bij de Nederlandse ambassade in Bangkok aankloppen omdat ze in Thailand zaken willen doen, verspillen meestal hun moeite.” Dat zegt Martien Vlemmix, manager van Dutch MKB Thailand.

Nieuwe ondernemers in Thailand worden automatisch doorverwezen naar de NTCC, de Nederlandse Thaise Kamer van Koophandel in Bangkok, het officiële orgaan in Thailand.
Dutch MKB Thailand, dat er juist voor deze kleine ondernemers is, wordt door de ambassade en de NTCC genegeerd. Nederlandse ondernemers lopen zo advies en hulp mis van tientallen bedrijven in Thailand die hun ervaringen graag willen delen.

Vlemmix: “In de 6 jaar dat we bestaan is er nog geen ondernemer naar MKB (Midden- en Kleinbedrijf) doorgestuurd. Wat horen we als we daarover klagen? 'Maak maar een folder, dan leggen we die in de ambassade'.”

Martien Vlemmix is meer dan twintig jaar ondernemer in Thailand. Zes jaar geleden richtte hij Dutch MKB Thailand op omdat hij merkte dat nieuwe ondernemers in Thailand telkens tegen dezelfde problemen opliepen en eigenlijk nergens terecht konden met hun vragen.

Als ondernemers in Nederland plannen ontwikkelen om iets in Thailand te beginnen, gaan ze meestal naar de lokale Kamer van Koophandel. Die verwijst ze door naar de RVO, de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Daar worden ze doorverwezen naar de ambassade in Bangkok. Die helpen de ondernemers zelf of stuurt ze naar de NTCC. Uitsluitend en alleen naar de NTCC dus.
Lid worden en deelnemen aan de NTCC is zo'n tien keer duurder dan je aansluiten bij Dutch MKB.

De RVO en de ambassade in Bangkok moeten ervoor zorgen dat alle in Thailand geïnteresseerde Nederlandse bedrijven een geschikt loket in Thailand vinden. Niet alleen de grote bedrijven, niet alleen de ondernemers met een dikke portemonnee. Nee, ook beginnende ondernemers die wel mooie plannen hebben, maar niet beschikken over een groot kapitaal of internationale contacten.
Lid worden en deelnemen aan de NTCC is zo'n tien keer duurder dan je aansluiten bij Dutch MKB.
Bovendien betalen kleine ondernemers dan vooral voor evenementen die zelden of nooit nut hebben voor hun en die bijna altijd gepaard gaan met een , verplicht, duur diner in 5 sterren hotels.

Het is van belang dat ondernemers uit het Midden- en Kleinbedrijf in Nederland zich realiseren dat zij die in Thailand zaken willen doen een andere weg moeten bewandelen.
Niet via de RVO en de ambassade in Bangkok en dan naar NTCC. Dan lopen ze regelrecht het donkere bos in. Een pad dat tot niets leidt.
Rechtstreeks naar MKB Thailand is een stuk sneller en voordeliger.
……………………………………………………………...


– Een uitgebreide versie van dit persbericht is bijgesloten of sturen wij u direct als u mailt: PERSBERICHT naar Martien@MkbThailand.com

Voor meer informatie over dit persbericht of andere zaken aangaande MKB Thailand is Martien Vlemmix bereikbaar via telefoonnummer +66 9 0101 5470 (tijdsverschil met Thailand +5 uur) en
Martien@MKBTHailand.com


Bijlagen: