website over journalistiek

Persberichten

Flipperen populairder dan ooit

Nederlands kampioenschap flipperen in weekend van 10 & 11 november


De ouderwetse flipperkast maakt een heuse comeback. In de jaren zeventig en tachtig stond er in elk café en cafetaria wel ééntje, maar langzaam verdween de pinball machine uit de horeca en het openbare leven. Maar flipperen is populairder dan ooit. Op 10 en 11 november vindt het Dutch Pinball Open plaats in de Voorste Venne in Drunen.

In dat weekend staan er meer dan 150 verschillende machines opgesteld en de meest bijzondere kasten zijn dan te bespelen. Van de klassieker ‘The Addams Family’ (de bestverkochte flipperkast ooit) tot de allernieuwste ‘Deadpool’, natuurlijk aangevuld met oude elektromechanische machines. Voor ieder wat wils.

Daarnaast zullen de beste wedstrijdflipperaars het tegen elkaar opnemen. Tijdens het Dutch Pinball Open zullen meer dan 250 spelers de strijd met elkaar aangaan. Namens Nederland zal de kersverse Europees Kampioen Heleen de Haan en de voormalig wereldkampioen Albert Nomden achter de kasten plaatsnemen. Daarnaast komen er spelers uit België, Zweden, Zwitserland, Duitsland, Frankrijk en Italië.

Tevens heeft een nieuwe generatie het flipperen ontdekt: via Playstations en iPads. Wereldwijd zijn er 5 verschillende fabrikanten actief die compleet nieuwe machines produceren. Nederland is een flipperland bij uitstek. De Nederlandse Flipper Vereniging is met 1400 leden de grootste flippervereniging ter wereld.

Voor meer informatie en toegangsprijzen: dpo.nfvpinball.nl


Noot voor de pers, niet voor publicatie:
U bent van harte welkom op 10 en 11 november in Drunen en voor meer informatie of gratis high res fotomateriaal kunt u zich wenden tot Jim Jansen, persvoorlichter van de NFV en auteur van het jubileumboek No Balls No Glory, 20 jaar Pinball in de polder.

Meer informatie via 06-12096694 of Jansen.jim@gmail.com
Bijlagen: